København

DR Koncerthuset

DR Koncerthuset i DR Byen er tegnet af den berømte franske arkitekt Jean Nouvel. Markante valg og store kontraster præger DR Koncerthuset, der er fyldt med fine og helt rå detaljer: Matte, grå betonvægge med uregelmæssige furer og mønstre som modspil til de blanke stålgulve, lagt i store kvadrater. Den store luftige foyer med glastag og stjernekig som indgang til en lille knaldrød koncertsal. DR Koncerthusets fem venues er vidt forskellige i arkitektur og udtryk, men fælles for dem alle er akustik og optageudstyr i verdensklasse.

I udformningen af DR Koncerthuset har arkitekt Jean Nouvel arbejdet tæt sammen med den japanske akustiker Yasuhisa Toyota. Hver af DR Koncerthusets fem koncertsale (inkl. foyerscenen/Studie 1) har variabel akustik, så efterklangen kan reguleres og tilpasses forskellige ensembler og musikalske genrer. De fem koncertsale er forskellige i udtryk og udformning, men i alle salene er materialevalg og design bestemt af de akustiske forhold. Akustikken har dermed været identitetsskabende for salenes opbygning, udformning og udsmykning.

DR Koncerthuset huser omkring 250 arrangementer om året – fra de største klassiske koncerter til jazz, pop, rock og elektronisk musik med de bedste internationale og nationale artister.

Langt de fleste koncerter med DRs kor og orkestre i DR Koncerthuset vil blive optaget og/eller transmitteret via DRs medier til glæde for alle DRs lyttere, seere og webbrugere.

DR Koncerthuset i DR Byen åbnede officielt 17. januar 2009.
Eksterne arrangører vil under hensyntagen til DRs egne arrangementer og lokalebehov kunne leje DR Koncerthusets faciliteter på gængse markedsvilkår.

DR Koncerthuset består af fem sale/studier: Koncertsalen, Studie 1, Studie 2, Studie 3 og Studie 4.

Emil Holms Kanal 20
0999 København C.
T: +45 3520 3030

Koncertsalen

Stole: 1.798
Scene: 260 m²
Scene bredde: 22,5 m
Scene dybde: 15,5 m
Scene højde: 24 m

Studie 1 / Foyerscenen

Stole: ca. 400
Capacitet: 2550 personer.

Studie 2

Stole: ca. 500
Scene: 260 m²
Scene bredde: 22,5 m
Scene dybde: 15,5 m

Studie 3

Stole/stående: 170
Scene: Variabel. Kan bygges op af mobile platforme.

Studie 4

Stole/stående: 170
Scene: Variabel. Kan bygges op af mobile platforme.